Eftermiddagsmøder sæson 2020/2021

Vi glæder os til at byde velkommen til en ny række foredrag ved vores eftermiddagsmøder i den kommende sæson. Vi skal både høre om fortiden og nutiden, se billeder og høre rejseberetninger, synge og derved have nogle hyggelige timer sammen.

Eftermiddagsmøderne begynder kl. 14.30 og slutter ca. kl. 17.00. Det er gratis at deltage, og der er kaffe og kage i pausen.

Hvis man har brug for transport til og fra Laden, kan man ringe til Tage Jørgensen på tlf. 57 64 31 61 helst fredagen inden foredraget.  

Sæt kryds i kalenderen, da møderne ikke længere annonceres i avisen.

 

 

Rejsen til Nordens ende ved Kurt Frederiksen

Tirsdag den 6. oktober kl. 14.30 – 17.00: Rejsen til Nordens ende ved Kurt Frederiksen

Foredraget fortæller om en speciel rejse – en tur med en veterantraktor og en campingvogn op gennem Sverige og Norge til Nordkap og hjem igen gennem Finland.

”Nogle syntes, det var en tosset idé, andre mente, at jeg havde en skrue løs. En mente, det skulle forbydes, for jeg ville være til gene for trafikken – en anden påstod, at maskinskader ville gøre det hele umuligt. Desuden var det alt for langt, jeg ville kede mig forfærdeligt og sikkert komme til at fortryde. - Ingen af dem fik ret.”

Denne eftermiddag kommer Kurt Frederiksen og viser billeder fra turen og fortæller om, hvad han oplevede på den 5200 km lange køretur op gennem Sverige til Nordkap og tilbage igen gennem Finland.

Genforeningen ved Carsten Egø Nielsen

Tirsdag den 10. november kl. 14.30 – 17.00: Genforeningen ved Carsten Egø Nielsen

Carsten Egø Nielsen har gæstet os før, og denne gang vil han holde foredrag om Sønderjyllands genforening med Danmark i anledning af 100året for genforeningen.

Efter krigen i 1864 tabte Danmark de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen (fra 1871 Tyskland). Genforeningen med Danmark af dele af de tabte områder blev muliggjort af Tysklands nederlag i 1. verdenskrig. Den fandt sted i juni 1920 efter et forløb, der tog sin begyndelse i oktober 1918, da Tyskland erkendte sit nederlag og bad om våbenhvile.

Genforeningen blev konkret gennemført efter en folkeafstemning i de berørte områder. I Danmark gav genforeningsspørgsmålet dog anledning til megen politisk debat, da vide kredse ønskede, at også dele af Sydslesvig skulle indlemmes i Danmark.

Vi skal i foredraget høre nærmere om begivenhederne, men også lidt om Sønderjyllands situation i den tyske periode. Foredraget er ledsaget af mange samtidige og nutidige billeder.

Julegudstjeneste i Vetterslev Kirke og julemøde i Laden

Lørdag den 12. december kl. 14.30 – 17.00: Julegudstjeneste i Vetterslev kirke og julemøde i Laden

Vi begynder traditionen tro med en kort gudstjeneste i kirken, og derefter går vi i Laden til kaffe og kage, julehistorie og hyggeligt samvær.

Det glemte Andalusien og den tidlige kristendom ved Peer Faurskov

Tirsdag den 12. januar kl. 14.30 – 17.00: Det glemte Andalusien og den tidlige kristendom ved Peer Faurskov

Foredraget tager os med på en rejse gennem Anatolien i Tyrkiet. Peer Faurskov beskriver flere af Anatoliens glemte kulturer og berører den tidlige kristendoms historie: Det kristne Kappadokien, frygierne, lydierne, georgierne, hittit, Byzans, pontisk, seljuk, Paflagonien. Vi skal se billeder fra de historiske steder og høre om og se sporene af den tidlige kristendom.

Forfulgte kristne anno 2020 ved Open Doors

Tirsdag den 9. februar kl. 14.30 – 17.00: Forfulgte kristne anno 2020 ved Open Doors

Denne tirsdag får vi besøg af en foredragsholder fra organisationen Open Doors, som arbejder for at hjælpe forfulgte kristne i lande, hvor der foregår en systematisk forfølgelse af kristne minoriteter. Open Doors samler støtte til de forfulgte og holder øje med, hvordan forfølgelsessituationen udvikler sig rundt omkring i verden. Vi bygger bro mellem den forfulgte kirke og den danske kirke, så vi kan være med til at gøre en mærkbar forskel for kristne, som lever under stort pres.

Denne eftermiddag vil forfølgelsen af kristne i Asien, Afrika og Mellemøsten være på dagsordenen. Vi ser på forfølgelsens udvikling og geografiske placering krydret med personlige beretninger fra felten, tal og tendenser.

Vi håber det kan blive en eftermiddag, som kan sætte vores egen tro og kirke i perspektiv og ikke mindst give et indblik i hvordan andre kristne må kæmpe for det vi her regner for givet.

Efter oplægget vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål.

Musikalsk foredrag ved Jeannet Ulrikkeholm

Tirsdag den 9. marts kl. 14.30 – 17.00: Musikalsk foredrag ved Jeannet Ulrikkeholm

Vi slutter sæsonen af med et musikalsk foredrag, hvor Jeannet Ulrikkeholm vil synge og spille danske og franske kærlighedssange. Hun akkompagnerer på guitar, cello og lut og fortæller om sangene undervejs, og publikum er med på fællessang.

Der er smukke danske sange med tekster af bl.a. Jeppe Aakjær, Tove Ditlevsen, Adam Oehlenschlæger og Halfdan Rasmussen. Der er forårssange, fredssange, historiske sange og Danmarkssange. Jeannet synger også en række sange, som Edith Piaf har gjort berømte. Fransk er et smukt sprog, men smukkest når det synges.

Mød op til et festligt arrangement. Kom glad, og gå gladere hjem.