Eftermiddagsmøder sæson 2018/2019

En ny sæson står for døren og vi har igen fundet en håndfuld foredragsholdere, som vi glæder os til at møde.

Eftermiddagsmøderne begynder kl. 14.30 og slutter ca. kl. 17.00. Det er gratis at deltage, og der er kaffe og kage i pausen.

Hvis man har brug for transport til og fra Laden, kan man ringe til Tage Jørgensen på tlf. 57 64 31 61 helst fredagen inden foredraget.  

Sæt kryds i kalenderen, da møderne ikke længere annonceres i avisen.

 

 

 

De Dansk Vestindiske Øer og den danske slavehandel - Carsten Egø Nielsen

Tirsdag den 12. marts kl. 14.30-17.00

I cirka 250 år var Danmark kolonimagt i Caribien. På de tre danske øer - Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix - blev blandt andet dyrket bommuld, men ikke mindst sukkerør. Der var i perioder tale om en yderst indbringende forretning, og en del af de mange penge blev investeret i store bygninger og paladser i Danmark.

Til at udføre det hårde arbejde i plantagerne blev anvendt afrikanske slaver, som Danmark købte via sine handelsstationer i Afrika. Foredraget fortæller historien om de danske kolonier og om forholdene for de mange tusinde slaver. Endvidere skal vi høre om salget af ørene til USA i 1917 - for godt 100 år siden.

Foredragsholderen Carsten Egø Nielsen er historiker og har flere gange besøgt de tidligere danske øer. Derfor er foredraget ledsaget af over 100 billeder fra fortid og nutid.